Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 • Cyxone gör ytterligare framsteg med Rabeximod fas IIb-studie genom att signera CRO EGeen Inc.

  2019-07-19, 08.15 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikbolag inom autoimmuna sjukdomar, meddelade idag att bolaget har signerat ett avtal med EGeen Inc., en klinisk forskningsorganisation (CRO), för att utföra den kommande kliniska fas IIb-studien med Rabeximod i ledgångsreumatism i de utvalda östeuropeiska länderna. Cyxone färdigställer nu, tillsammans med flera samarbetspartners, de nödvändiga ansökningarna för tillstånd om att få utföra sin fas IIb multicenterstudie i både Väst- och Östeuropa. Den första ansökan har skickats in och de kvarvarande, upp till åtta, ansökningarna förväntas skickas in under de kommande sex månaderna.

  Läs mer
 • Cyxone tillkännager dosering av första frivilliga i T20Ks First in Human-studie

  2019-07-12, 10.09 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikbolag inom autoimmuna sjukdomar, meddelade idag att den första manliga friska frivilliga forskningspersonen har mottagit den första dosen i bolagets First in Human, kliniska fas I, studie med läkemedelskandidaten T20K, under utveckling för behandling av multipel skleros (MS). Den kliniska fas I-studien beräknas avslutas under det andra halvåret 2019.

  Läs mer
 • Cyxone skickar in den första ansökan om att få inleda klinisk fas IIb-studie med Rabeximod

  2019-07-05, 09.24 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikbolag inom autoimmuna sjukdomar, skickade idag in en ansökan till Central Ethics Committee (CEC) i Polen om tillstånd att starta en klinisk fas IIb-studie med sin läkemedelskandidat Rabeximod, som är under utveckling för behandling av ledgångsreumatism (RA). Denna första ansökan kommer att efterföljas av en ansökan till myndigheten Competent Authority i Polen under det tredje kvartalet 2019, och därefter, av ansökningar till de relevanta regulatoriska myndigheterna i ytterligare europeiska länder. Rekryteringen av patienter till denna multicenter kliniska fas IIb-studie med Rabeximod i RA förväntas inledas under det första halvåret 2020.

  Läs mer
 • First Berlin Equity Research publicerar uppdaterad oberoende analys av Cyxone

  2019-07-01, 17.52 (CEST)

  Cyxone (publ) meddelade idag att det internationellt renommerade analyshuset First Berlin Equity Research har publicerat en uppdaterad oberoende analysrapport av bolaget.

  Läs mer
 • Cyxone inleder First in Human-studie med T20K för behandling av MS

  2019-06-20, 12.35 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikbolag inom autoimmuna sjukdomar, meddelade idag att bolaget inleder sin First in Human, fas I, studie med läkemedelskandidaten T20K för behandling av multipel skleros (MS) omedelbart till följd av myndigheternas godkännande. För närvarande ligger fokus på rekryteringen och screeningen av manliga friska frivilliga forskningspersoner till studien.

  Läs mer
 • Cyxone presenterar på Mangolds Investerardag i Stockholm

  2019-05-28, 16.25 (CEST)

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikbolag inom autoimmuna sjukdomar, meddelade idag att bolagets VD Kjell G. Stenberg kommer att presentera bolaget på Mangolds Investerardag i Stockholm den 3 juni 2019.

  Läs mer
 • Kommuniké från Cyxones årsstämma den 24 maj 2019

  2019-05-24, 12.18 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone AB (publ) avhöll den 24 maj 2019 sin årsstämma. Vid stämman fattades bland annat följande beslut.

  Läs mer
 • Cyxone skickar in ansökan om att få inleda First in Human-studie med T20K i MS

  2019-05-23, 16.11 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikbolag inom autoimmuna sjukdomar, meddelade idag att bolaget har satt ett datum för att skicka in ansökan om att få inleda kliniska studier med T20K. På måndagen den 27 maj kommer ansökan att skickas in till de relevanta myndigheterna om att få inleda en First in Human, fas I, klinisk studie med läkemedelskandidaten T20K i multipel skleros (MS). Bolaget inväntar sedan ett svar från myndigheterna innan studien som planerat kan inledas under det andra kvartalet av 2019.

  Läs mer
 • Cyxone bildar dotterbolag i Schweiz

  2019-05-20, 13.23 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikbolag inom autoimmuna sjukdomar, meddelade idag att bolaget har inlett registreringen av Cyxone Switzerland AG, ett helägt dotterbolag i Schweiz. Dotterbolaget, som kommer att vara beläget i Basel, är ett viktigt steg i att stärka bolagets globala närvaro och öppnar upp för fler typer av internationella investeringar och samarbeten.

  Läs mer
 • Delårsrapport 2019-01-01 till 2019-03-31

  2019-05-17, 08.29 (CEST)
  Regulatorisk

  Sammanfattning av delårsrapport

  Läs mer