Portfölj

Läkemedelskandidater för autoimmuna sjukdomar

Cyxone utvecklar nya immunomodulerande läkemedelsprodukter som avsevärt kan komma att förbättra livskvalitén för patienter med autoimmuna sjukdomar som multipel skleros (MS) och ledgångsreumatism (reumatoid artrit; RA). Bolaget fokuserar på utvecklingen av substanser som hämmar nyckelprocesser i kroppens celler som är typiska för allvarliga autoimmuna sjukdomar och fortsätter att utveckla bolagets strategi för att maximera möjligheterna inom autoimmuna sjukdomar.

Bolagets utvecklingsportfölj består av Rabeximod i kliniskt fas II-program för ledgångsreumatism och T20K som har genomgått en klinisk fas I-infusionsstudie för multipel skleros (MS). Framöver kommer Cyxone även att använda sin cyklotidteknologi för att ta fram nya strukturer som kan komma till nytta för patienter inom andra sjukdomsområden.

Utvecklingsprogram

Bolaget grundades under år 2015 för att vidareutveckla cyklotidteknologin för att undersöka dess effekt mot allvarliga autoimmuna sjukdomar. Under 2016 påbörjades ett prekliniskt program för bolagets läkemedelskandidat inom multipel skleros (MS), T20K, vilken har påvisat en positiv effekt- och säkerhetsprofil. Redan året efter, 2017, utökades portföljen med den kliniska kandidaten Rabeximod som har visat effekt mot ledgångsreumatism (reumatoid artrit; RA) i mer än 200 patienter.