Pressmeddelanden

 • Cyxone reviderar utvecklingsplanen för Rabeximod

  2020-09-24, 23.30 (CEST)
  Regulatorisk
  MAR

  Cyxone AB (publ), ett svenskt bioteknikbolag som utvecklar förbättrade behandlingar av autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att bolaget har inlett en process för att optimera utvecklingsplanen för Rabeximod. Initiativet grundar sig i värdefulla råd från företagets nya seniora medicinska rådgivare, uppdaterad marknadsinformation och möjligheten till förlängd marknadsexklusivitet genom nyligen inlämnade patentansökningar. Parallellt med detta förbereder bolaget en klinisk fas 2-studie med Rabeximod i covid-19-patienter, med möjlig start redan under fjärde kvartalet 2020.

 • Cyxone tillförs 1 MSEK genom en andra riktad nyemission enligt avtalet med Kalev Kask för att gemensamt utveckla en ny behandling av covid-19

  2020-09-17, 09.14 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone AB (publ), ett svenskt bioteknikföretag som utvecklar nya behandlingar av autoimmuna sjukdomar, har idag beslutat att genomföra en riktad nyemission av 214 858 aktier, vilken tillför bolaget cirka 1 MSEK. Emissionen sker inom ramarna för det optionsavtal som bolaget ingått med dr Kalev Kask för att tillsammans utveckla en ny behandling av covid-19.

 • BioStock: Tara Heitner redo att ta Cyxone till nästa nivå

  2020-09-15, 11.31 (CEST)

  Den 1 juni tillträdde kanadensiska Tara Heitner posten som vd för det Malmöbaserade bioteknikbolaget Cyxone. Bolaget utvecklar immunmodulerande läkemedel mot autoimmuna sjukdomar och i portföljen ingår två läkemedelskandidater i klinisk fas. Rabeximod utvecklas som en ny behandling av ledgångsreumatism och T20K utvecklas mot multipel skleros. Tara Heitner kom till BioStocks studio och berättade om sin bakgrund, sina första intryck av Cyxone och vad hon på denna korta tid redan har hunnit uppnå.

 • Cyxone planerar att initiera en klinisk fas 2-studie med Rabeximod i covid-19-patienter

  2020-09-14, 16.57 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikbolag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att bolaget planerar att initiera en klinisk fas 2-studie för att studera läkemedelskandidaten Rabeximod i covid-19-patienter. Behandlingen syftar till att minska risken för allvarliga andningsbesvär orsakade av virusrelaterad överaktivitet i immunförsvaret.

 • First Berlin Equity Research publicerar oberoende analys av Cyxone

  2020-09-08, 16.27 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att det internationellt renommerade analyshuset First Berlin har publicerat en oberoende analysrapport av bolaget.

 • BioStock: Cyxone ser fram emot en händelserik höst

  2020-09-04, 08.26 (CEST)

  När Tara Heitner kom in som ny vd i det Malmöbaserade bioteknikbolaget Cyxone, markerade det början på en ökad aktivitetsnivå i bolaget. Strax efter tillträdet i juni meddelade man om inlämnade patentansökningar, genomförde rekryteringar av vetenskapliga rådgivare och en utvecklingschef, samt etablerade ett nytt samarbete inom en ny indikation. Nyheterna satte fart på aktiekursen som steg med över 40 procent under sommarmånaderna, vilket har väckt förhoppningar om ytterligare värdeskapande händelser framöver.

 • Halvårsrapport 2020-01-01--2020-06-30

  2020-08-28, 08.30 (CEST)
  Regulatorisk
  MAR

  Sammanfattning av halvårsrapport

 • Cyxone stärker teamet inför fortsatt utveckling av läkemedelsprojekten och bolaget

  2020-08-21, 13.31 (CEST)

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikbolag inom autoimmuna sjukdomar, meddelade idag att bolaget utökar teamet med Christin Arrhenius Bokedal som Head of Development inför den fortsatta utvecklingen av Cyxones kliniska läkemedelsportfölj. Christin kommer primärt att leda och koordinera de prekliniska och kliniska utvecklingsprogrammen i bolaget.

 • Cyxone tillförs 0,9 MSEK genom en första riktad nyemission enligt avtalet med Kalev Kask för att gemensamt utveckla en ny behandling av covid-19

  2020-07-21, 09.54 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone AB (publ), ett svenskt bioteknikföretag som utvecklar nya behandlingar av autoimmuna sjukdomar, har idag beslutat att genomföra en riktad nyemission av 202 274 aktier, vilken tillför bolaget cirka 0,9 MSEK. Emissionen sker inom ramarna för det optionsavtal som bolaget ingått med dr Kalev Kask för att tillsammans utveckla en ny behandling av covid-19.

 • Cyxone Nyhetsbrev juli 2020

  2020-07-14, 10.57 (CEST)

  VD kommenterar Jag är glad över att få skriva mitt första nyhetsbrev som VD för Cyxone. Min första månad i bolaget har varit intensiv, spännande och lärorik. Jag har fullt upp med att lära känna bolagets projekt och samarbetspartners och till min hjälp har jag ett fantastiskt team med duktiga och kompetenta medarbetare, som jag också lär känna. Jag ser verkligen fram emot den fortsatta resan!