Pressmeddelanden

 • Cyxone ingår avtal med Dr Maarten Kraan som vetenskaplig rådgivare

  2020-07-06, 11.41 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, har idag ingått avtal med dr Maarten Kraan som vetenskaplig rådgivare för bolagets Rabeximod-projekt inom ledgångsreumatism (rheumatoid arthritis, RA).

 • Cyxones nya ledning är på plats inför nästa fas

  2020-07-03, 11.49 (CEST)

  Under första halvåret 2020 har Malmöbolaget Cyxone stärkt sin ledningsgrupp med en ny COO och en ny vd. Genom befintliga och nya samarbeten har bolaget även börjat utforska utvidgade och nya indikationsområden, samtidigt som man fokuserar på att driva de kliniska utvecklingsprogrammen mot nästa fas. Marknadens uppskattning av bolagets arbete belönade aktien med en nästan 50-procentig kursuppgång under årets sex första månader.

 • Rättelse: Tidigare pressmeddelande innehöll felaktig MAR-information

  2020-06-26, 17.09 (CEST)
  Regulatorisk
  MAR

  First Berlin Equity Research publicerar oberoende analys av Cyxone Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att det internationellt renommerade analyshuset First Berlin har publicerat en oberoende analysrapport av bolaget.

 • First Berlin Equity Research publicerar oberoende analys av Cyxone

  2020-06-26, 14.25 (CEST)
  Regulatorisk
  MAR

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att det internationellt renommerade analyshuset First Berlin har publicerat en oberoende analysrapport av bolaget.

 • Cyxone ingår utvecklingsavtal med uppfinnaren Dr Kalev Kask

  2020-06-10, 15.31 (CEST)
  Regulatorisk
  MAR

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att bolaget har ingått avtal med uppfinnaren Dr Kalev Kask. Syftet med avtalet är att genomföra ett utvecklingssamarbete för att ta fram ett läkemedel för behandling av de symptom som uppstår av Covid-19, och att lämna in en patentansökan som en följd av utvecklingsarbetet.

 • Cyxone söker nya patent som en följd av nya innovativa resultat

  2020-06-10, 15.11 (CEST)
  Regulatorisk
  MAR

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att bolaget har lämnat in fyra nya patentansökningar för att skydda nya innovativa resultat. Ansökningarna har lämnats in till strategiskt utvalda myndigheter.

 • Kommuniké från Cyxones årsstämma den 4 juni 2020

  2020-06-04, 15.34 (CEST)
  Regulatorisk

  Cyxone AB (publ) höll idag, den 4 juni 2020, årsstämma i Malmö. Årsstämman valde styrelsens ordförande Bert Junno till stämmoordförande. Oliver Cherek vid Fredersen Advokatbyrå var protokollförare. Årsstämman beslutade i samtliga föreslagna ärenden i enlighet med styrelsens eller aktieägares tidigare offentliggjorda förslag. Nedan följer en sammanfattning av de viktigaste besluten som fattades.

 • BioStock: Tara Heitner ny vd för Cyxone

  2020-06-01, 08.04 (CEST)

  Malmöbaserade Cyxone är i full färd med att förbereda sina läkemedelskandidater för nästa steg i den kliniska utvecklingsprocessen. Parallellt satsar man nu på att skruva upp såväl affärsutvecklingsaktiviteter som investerarkontakter och har rekryterat Tara Heitner som ny vd. BioStock träffade Tara för att höra om hennes ambitioner för bolaget och hur hon ser på Cyxones framtidsutsikter.

 • BioStock: Internationella MS-dagen uppmärksammas för 12:e året i rad

  2020-05-29, 10.46 (CEST)

  Den 30 maj varje år äger internationella MS-dagen rum med kampanjer och upprop för att uppmärksamma sjukdomen och de cirka 2,5 miljoner människor som lever med den. Även om behandlingarna har blivit effektivare under de senaste årtiondena, saknas fortfarande detaljerad kunskap om vad som orsakar MS. Malmöbolaget Cyxone utvecklar sin läkemedelskandidat T20K för att åstadkomma en långsiktig och skonsam MS-behandling, något som fyller ett tomrum bland dagens behandlingsalternativ.

 • Cyxone utser Tara Heitner till VD

  2020-05-20, 08.46 (CEST)
  Regulatorisk
  MAR

  Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att bolagets styrelse rektryterar Tara Heitner PhD MBA som ny VD.