Press Release

Cyxone erhåller Notice of Allowance från det amerikanska patentverket för skydd av substansen Rabeximod

April 2, 2023 18:50 (CEST)
Regulatory
MAR

Cyxone (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, kan idag meddela att bolaget har fått besked från det amerikanska patentverket (USPTO) om ett preliminärt godkännande (Notice of Allowance) av den amerikanska patentansökan 17/891,462 med titeln Rabeximod Compounds. Ansökan omfattar skydd för saltformen av substansen Rabeximod som är under utveckling som en behandling av medel till svår ledgångsreumatism.

Det preliminära godkännandet är en formell informationsgivning från patentverket som indikerar att patentansökan har nått det stadium där patentet kan bli godkänt. När det har blivit godkänt kommer det vara giltigt till 2042.

Granskaren på USPTO sammanfattar: “the claimed salt forms of the compound of formula (1), pharmaceutical compositions comprising these forms, and methods of treatment of rheumatoid arthritis comprising administering to a subject an amount of a claimed salt form are novel and unobvious over the prior art.”

”Jag är väldigt nöjd med att få den här informationen från USPTO. Patentet är en särskilt viktig del av vår patentportfölj eftersom det kommer att bredda omfattningen av substansen Rabeximod och markant förlänga livslängden för Rabeximods patent, en bra bit in i 2042. Vi har genom detta tillfört ett betydande värde till vårt projekt, vårt företag och våra aktieägare. Ansökningsprocessen har varit mycket välkoordinerad av våra kompetenta patentjurister och specialister. Jag är otroligt imponerad av deras arbete och processen! Sammantaget är detta en stark bekräftelse på att vår nya sammansättning av Rabeximod är en ny uppfinning och att den kommer att vara skyddad på en av de mest strategiskt viktiga marknaderna”, säger Carl-Magnus Högerkorp, VD på Cyxone.

Kontakt

Carl-Magnus Högerkorp, VD
Tel: 070 781 88 12
E-post: carl.hogerkorp@cyxone.com

Denna information är sådan information som Cyxone AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 april 2023 kl 18.50.

Om Cyxone

Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar som reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en fas 2-läkemedelskandidat som utvärderas för möjlig behandling av reumatoid artrit. T20K är ett fas 1-läkemedelskandidat för behandling av multipel skleros. Certifierad rådgivare är FNCA Sweden AB. För mer information, besök www.cyxone.com

Se Pressmeddelande