Press Release

Patentgodkännande i Kanada för Cyxones T20K

April 20, 2023 16:11 (CEST)
Regulatory

Cyxone (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, kan idag meddela att bolaget har fått besked från det kanadensiska patentverket om ett godkännande av det kanadensiska patentet 2,859,708 med titeln Cyclotides as immunosuppressive agents. Patentet omfattar skydd för läkemedelskandidaten T20K som Cyxone licensierar från Medicinska universitet i Wien och universitetet i Freiburg.

Patentet är sedan tidigare godkänt i ett antal andra länder, och med Kanadas godkännande har nu patentet fullt skydd i de länder där patentansökan lämnats in. Giltighetstiden för patentskyddet sträcker sig fram till 2032.

”Det är glädjande att nu få godkännandet även i Kanada för patentansökan vilket ger ytterligare ett starkt skydd för vår läkemedelskandidat T20K. Patentskyddet stärker projektet och höjer värdet för oss som bolag. Patentskydd på strategiskt viktiga marknader är mycket viktigt för framtida kommersialisering av T20K och är betydelsefullt i diskussioner med framtida partners”, säger Carl-Magnus Högerkorp, VD på Cyxone.

Kontakt

Carl-Magnus Högerkorp, VD
Tel: 070 781 88 12
E-post: carl.hogerkorp@cyxone.com

Om Cyxone

Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar som reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en fas 2-läkemedelskandidat som utvärderas för möjlig behandling av reumatoid artrit. T20K är ett fas 1-läkemedelskandidat för behandling av multipel skleros. Certifierad rådgivare är FNCA Sweden AB. För mer information, besök www.cyxone.com

Se Pressmeddelande