Pressmeddelande

Cyxone erhåller patentgodkännande i USA för saltformen av substansen rabeximod

2023-05-09, 13.45 (CEST)
Regulatorisk

Cyxone (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, kan idag meddela att bolaget har fått ett godkännande på den amerikanska patentansökan 17/891,462 med titeln Rabeximod Compounds från det amerikanska patentverket (USPTO).

Ansökan omfattar skydd för saltformen av substansen rabeximod som är under utveckling som en behandling av medel till svår ledgångsreumatism. Giltighetstiden för patentskyddet sträcker sig fram till 2042.

”Vi är väldigt glada att få det slutgiltiga godkännandet för detta betydelsefulla patent. Det kommer att utgöra en viktig grund för den framtida utvecklingen och kommersialiseringen av rabeximod”, säger Carl-Magnus Högerkorp, VD på Cyxone.

Kontakt
Carl-Magnus Högerkorp, VD
Tel: 070 781 88 12
E-post: carl.hogerkorp@cyxone.com

Om Cyxone
Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar som reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en fas 2-läkemedelskandidat som utvärderas för möjlig behandling av reumatoid artrit. T20K är ett fas 1-läkemedelskandidat för behandling av multipel skleros. Certifierad rådgivare är FNCA Sweden AB. För mer information, besök www.cyxone.com

Se Pressmeddelande