Pressmeddelande

Kallelse till extra bolagsstämma i Cyxone AB

2023-09-25, 19.47 (CEST)
Regulatorisk

Aktieägarna i Cyxone AB, org. nr 559020-5471 (”Cyxone”), kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 27 oktober 2023 kl. 13.00 i bolagets lokaler, Hyllie Stationstorg 31 i Malmö.

Rätt att delta och anmälan

Aktieägare som önskar delta i stämman ska:

  • vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken torsdagen den 19 oktober 2023, och
  • anmäla sitt deltagande senast måndagen den 23 oktober 2023, per post till Cyxone AB, Hyllie Boulevard 34, 215 32 Malmö eller per e-post till admin@cyxone.com. I anmälan ska uppges fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer dagtid samt ska, i förekommande fall, uppgift om antalet biträden (högst två) lämnas.
Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom bank eller annan förvaltare måste hos förvaltaren, för att äga rätt att delta vid stämman, begära att föras in i aktieboken i eget namn hos Euroclear Sweden AB (s.k. rösträttsregistrering). Förvaltaren måste ha genomfört rösträttsregistreringen senast måndagen den 23 oktober 2023, vilket innebär att aktieägare som önskar sådan rösträttsregistrering måste underrätta förvaltaren om detta i god tid före nämnda datum.

Ombud m.m.

Om aktieägare ska företrädas av ombud måste ombudet ha med skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt till stämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också ha med aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen. För att underlätta inpasseringen bör kopia av fullmakt och andra behörighetshandlingar bifogas anmälan till stämman. Fullmaktsformulär hålls tillgängligt på bolagets hemsida (www.cyxone.com) och skickas med post till aktieägare som kontaktar bolaget och uppger sin adress.

Förslag till dagordning:
  1. Stämman öppnas.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordningen.
  5. Val av en eller två justeringspersoner att underteckna protokollet.
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
  7. Beslut om minskning av aktiekapitalet för avsättning till fritt eget kapital.
  8. Beslut om ändring av bolagsordningen.
  9. Beslut om godkännande av styrelsens beslut om företrädesemission av aktier.
  10. Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier.
  11. Stämmans avslutande.
Förslag till beslut

Punkt 2: Val av ordförande vid stämman

Styrelsen föreslår att advokat Ola Grahn väljs till ordförande vid stämman.

Punkt 7: Beslut om minskning av aktiekapital för avsättning till fritt eget kapital

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om minskning av aktiekapitalet med 3 491 999,378868 kronor för avsättning till fritt eget kapital och utan indragning av aktier. Skälet för styrelsens förslag till minskningen av bolagets aktiekapital är att förbättra relationen mellan aktiekapitalet och det fria egna kapitalet.

Såsom redogörelse enligt 20 kap. 13 § aktiebolagslagen (2005:551) får styrelsen anföra följande. Beslutet om att minska bolagets aktiekapital i enlighet med förslaget i denna punkt kan genomföras utan tillstånd från Bolagsverket eller allmän domstol eftersom bolaget samtidigt kommer att genomföra en företrädesemission av aktier, som innebär att varken bolagets bundna egna kapital eller aktiekapital sammantaget kommer att minska. Styrelsens förslag till beslut om en förträdesemission av aktier, villkorat av godkännande från extra bolagsstämman, framgår av punkt 9 på dagordningen för stämman.

Effekten av styrelsens förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet enligt detta förslag blir att aktiekapitalet minskar med 3 491 999,378868 kronor till 3 937 789,120 kronor, varvid aktien kvotvärde minskar från cirka 0,075 kronor till 0,04 kronor. Effekten vid fullteckning av företrädesemissionen är att aktiekapitalet och bundet eget kapital därefter ökar med 8 531 876,08 kronor (baserat på det nya kvotvärdet) till 12 469 665,20 kronor. Om företrädesemissionen endast tecknas till den garanterade nivån (cirka 55 procent) ökar aktiekapitalet och bundet eget kapital med 4 692 531,84 kronor till 8 630 320,96 kronor.

Beslutet om minskning av aktiekapitalet förutsätter och är villkorat av att stämman beslutar om ändring av bolagsordningen samt beslutar att godkänna företrädesemissionen i enlighet med styrelsens förslag till den extra bolagsstämman.

Bolagets verkställande direktör ska vara bemyndigad att vidta de smärre formella justeringar av beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket.

Punkt 8: Beslut om ändring av bolagsordningen

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att ändra bolagets bolagsordning enligt följande:

4 § Aktiekapital

Nuvarande lydelse

Bolagets aktiekapital ska uppgå till lägst 3 773 583 kronor och till högst 15 094 332 kronor.

Bolagets aktiekapital ska uppgå till lägst 8 200 000 kronor och till högst 32 800 000 kronor.

5 § Antal aktier

Nuvarande lydelse

Antalet aktier ska vara lägst 50 000 000 och högst 200 000 000.

Föreslagen lydelse

Antalet aktier ska vara lägst 205 000 000 och högst 820 000 000.

Beslutet om ändring av bolagsordningen förutsätter och är villkorat av att stämman beslutar om minskning av aktiekapitalet samt beslutar att godkänna företrädesemissionen i enlighet med styrelsens förslag till den extra bolagsstämman.

Bolagets verkställande direktör ska vara bemyndigad att vidta de smärre formella justeringar av beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket.

Punkt 9: Beslut om godkännande av styrelsens beslut om företrädesemission av aktier

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman godkänner styrelsens beslut från den 25 september 2023 om att öka bolagets aktiekapital med högst 8 531 876,08 kronor (baserat på aktiens kvotvärde efter minskningen av aktiekapitalet enligt förslaget i punkt 7 i dagordningen för bolagsstämman) genom nyemission av högst 213 296 902 aktier och på följande villkor i övrigt:

  1. 0,17 kronor ska betalas för varje aktie, varvid det belopp som överstiger aktiens kvotvärde ska tillföras den fria överkursfonden.
  2. Teckning av aktier med företrädesrätt sker med stöd av teckningsrätter. Rätt att erhålla teckningsrätter att teckna nya aktier med företrädesrätt ska tillkomma den som på avstämningsdagen är registrerad som aktieägare och därvid tilldelas teckningsrätter i relation till sitt aktieinnehav per avstämningsdagen.
  3. Avstämningsdag för deltagande i emissionen ska vara den 3 november 2023.
  4. 1 befintlig aktie berättigar till 1 teckningsrätt och 6 teckningsrätter berättigar till teckning av 13 aktier.
  5. Om inte samtliga aktier tecknas med stöd av teckningsrätter ska tilldelning av resterande aktier inom ramen för emissionens högsta belopp ske:
    1. i första hand till de som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter (oavsett om de var aktieägare på avstämningsdagen eller inte) och som anmält intresse för teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske pro rata i förhållande till det antal teckningsrätter som var och en av de som anmält intresse att teckna aktier utan stöd av teckningsrätter utnyttjat för teckning av aktier;
    2. i andra hand till annan som anmält sig för teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske pro rata i förhållande till det antal aktier som tecknaren totalt anmält sig för teckning av, och
    3. i tredje hand till de som har lämnat emissionsgarantier avseende teckning av aktier, i proportion till sådana garantiåtaganden.

I den mån tilldelning i något led enligt ovan inte kan ske pro rata ska tilldelning ske genom lottning.

  1. Teckning av aktier med stöd av teckningsrätter ska ske genom kontant betalning under tiden från och med den 7 november 2023 till och med den 21 november 2023. Teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter ska ske på särskild teckningslista under samma tid. Betalning för aktier tecknade utan stöd av teckningsrätter ska ske senast tredje bankdagen efter det att besked om tilldelning avsänts till tecknaren genom avräkningsnota. Styrelsen ska äga rätt att förlänga tecknings- och betalningstiden.
  2. De nya aktierna ger rätt till utdelning från och med den första avstämningsdagen för utdelning som infaller efter emissionsbeslutet.
  3. Bolagets verkställande direktör ska vara bemyndigad att vidta de smärre formella justeringarna av beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket eller Euroclear Sweden AB.
  4. Beslutet om företrädesemission förutsätter och är villkorat av att stämman beslutar om minskning av aktiekapitalet samt om ändring av bolagsordningen i enlighet med styrelsens förslag till bolagsstämman.

Punkt 10: Beslut om att bemyndiga för styrelsen att besluta om nyemissioner av aktier

I syfte att möjliggöra emission av aktier som garantiersättning till de som ingått garantiförbindelser i syfte att säkerställa den företrädesemissionen av aktier som ska godkännas enligt punkt 9 på dagordningen för den extra bolagsstämman (”Garanterna”), föreslår styrelsen att stämman beslutar att bemyndiga styrelsen att för tiden fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och med eller utan villkor om kvittning eller andra villkor, besluta om emission av aktier till Garanterna. Vid utnyttjande av bemyndigandet ska teckningskursen för aktier vara densamma som i företrädesemissionen. Syftet med bemyndigandet och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att kunna genomföra emission av aktier som garantiersättning till Garanterna. Antalet aktier som ska kunna emittera med stöd av bemyndigandet får sammanlagt högst uppgå till det totala antalet aktier som motsvarar den överenskomna garantiersättningen som bolaget har att utge till Garanterna. Övriga emissionsvillkor ska bestämmas styrelsen.

Beslutet förutsätter och är villkorat av att den extra bolagsstämman beslutar att godkänna styrelsens beslut om företrädesemission av akter i enlighet med styrelsens förslag till bolagsstämman.

Bolagets verkställande direktör ska vara bemyndigad att vidta de smärre formella justeringar av beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket.

Särskild beslutsmajoritet

För giltiga beslut enligt punkterna 7, 8 och 10 krävs att förslagen biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Upplysningar på stämman

Aktieägare som är närvarande vid stämman har rätt att begära upplysningar avseende för-hållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen i enlighet med 7 kap. 32 § 1 p. aktiebolagslagen (2005:551).

Tillhandahållande av handlingar

Fullständiga förslag till beslut jämte anslutande handlingar enligt aktiebolagslagen kommer att hållas tillgängliga på bolagets kontor, Hyllie Stationstorg 31, 215 32 Malmö, samt på bolagets webbplats (www.cyxone.com) senast från och med två veckor före stämman samt skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Kopior av handlingarna kommer även att finnas tillgängliga på stämman.

Antalet aktier och röster i bolaget

Antalet utestående aktier och röster i bolaget uppgår vid tidpunkten för denna kallelse till 98 444 728 stycken. Bolaget innehar inga egna aktier.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas, se

https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

___________________

Malmö i september 2023

Cyxone AB (publ)

Styrelsen

Kontakt

Carl-Magnus Högerkorp
VD, Cyxone AB
Tel: 070 791 88 12
Email: carl.hogerkorp@cyxone.com

Denna information lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 september 2023.

Om Cyxone

Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar som reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en fas 2-läkemedelskandidat som utvärderas för möjlig behandling av reumatoid artrit. T20K är ett fas 1-läkemedelskandidat för behandling av multipel skleros. Certifierad rådgivare är FNCA Sweden AB. För mer information besök www.cyxone.com.

Se Kallelse