Pressmeddelanden

Cyxone utser Tara Heitner till VD

2020-05-20, 08.46 (CEST)
Regulatorisk
MAR

Cyxone (publ), ett svenskt bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att bolagets styrelse rektryterar Tara Heitner PhD MBA som ny VD.

Tara Heitner har bred erfarenhet från läkemedels- och biotechområdet där hon haft olika chefspositioner och styrelseuppdrag. Hennes goda kommunikationsförmåga och vana vid förhandlingar kombinerat med hennes vetenskaps- och affärsutvecklingsbakgrund borgar för det ledarskap som krävs för att ta Cyxone vidare i utvecklingsarbetet. Tara Heitner för också med sig ett brett nätverk inom akademi, läkemedelsbranschen och investerarområdet från sin internationella karriär där hon arbetat för företag i Nordamerika, Europa och Asien. Tara Heitner är disputerad kemist från McGill University i Kanada och har en MBA från Danmarks Tekniska Universitet.

Tara Heitner är kanadensisk medborgare bosatt i Danmark och börjar som VD för Cyxone den 1 juni 2020. Ola Skanung, tillförordnad VD och CFO för Cyxone, fortsätter i sina roller tills ny VD är på plats och återgår därefter till rollen som CFO.

“Vi är väldigt nöjda med att kunna rekrytera Tara Heitner. Hennes kombinerade erfarenhet från läkemedels- och biotechindustrin samt erkänt goda ledarskaps-, kommunikations- och förhandlingsförmåga är värdefulla för Cyxone. Tara har ett starkt affärsmässigt fokus och har flertalet gånger bidragit till värdehöjande förhandlingar inom investeringar och strategiska samarbeten i sina tidigare roller. Styrelsen ser fram emot att fortsätta utveckla Cyxone tillsammans med Tara” kommenterar Cyxones styrelseordförande Bert Junno.

“Cyxone är ett ungt och ambitiöst företag med en enorm potential. Jag ser fram emot att bli en del av företaget för att utveckla läkemedelskandidater för patienter som idag saknar tillfredsställande behandlingar, och att ta dem närmare marknaden. Cyxone fokuserar på att utveckla säkrare och mer effektiva läkemedel för patienter som lider av nedbrytande autoimmuna sjukdomar. Immunologi har varit mitt intresseområde som jag arbetat aktivt inom under flera år. Jag ser också fram emot att bli en del av ett fokuserat team med erfarna medarbetare som har förmåga att skapa en värdehöjande position för företaget i framtiden och jag ser fram emot att leda företaget på den resan” säger Tara Heitner, tillträdande VD för Cyxone.

“Med Tara Heitner som VD får Cyxone en erfaren och skicklig ledare som brinner för affärsutveckling och vetenskap. Förutom sin förmåga inom strategiarbete, affärsutveckling och investeringar är Tara erkänt skicklig på att kommunicera och hon har flera gånger vunnit priser för sina pitchtal och presentationer. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Tara när hon tillträder och fram tills dess fortsätter jag som tillförordnad VD” säger Ola Skanung, tillförordnad VD och CFO för Cyxone.

Kontakt
Ola Skanung, tf VD & CFO
Telefon: 0705 12 10 40
Email: ola.skanung@cyxone.com 
Adelgatan 21
211 22 Malmö
www.cyxone.com

Denna information är sådan information som Cyxone AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 maj 2020, kl 08.45.

Om Cyxone
Cyxone AB är ett kliniskt biomedicinskt bolag med en portfölj av immunomodulerande läkemedel för behandling av autoimmuna sjukdomar som t.ex. multipel skleros (MS) och ledgångsreumatism. Bolagets läkemedelsportfölj bygger på två tekniska pelare i form av orala molekyler och cyklotidbaserade läkemedel som hämmar nyckelprocesser i kroppens celler som är typiska för olika immunsjukdomar. Cyxones teknologier har potentialen att adressera ett ouppfyllt behov genom att ta fram nya effektiva och säkra läkemedel som kan förbättra livskvalitén för de som är drabbade av autoimmuna sjukdomar. Bolaget har två läkemedelskandidater, T20K för behandling av MS i kliniskt fas I-program, samt Rabeximod för ledgångsreumatism (RA) i kliniskt fas II-program. Cyxones Certified Adviser på Nasdaq First North är Mangold Fondkommission AB som kan nås på 08-503 015 50, ca@mangold.se. www.cyxone.com

Se Pressmeddelande